Rast srpske privrede od 2,6 odsto u 2013.

Bez autora
May 20 2012

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je danas objavila prognozu prema kojoj će Srbija u ovoj godini ostvariti privredni rast od 0,1 posto, a 2,6 posto u 2013. Najnovija prognoza EBRD za ovu godinu snižena je za jedan procentni poen, u odnosu na januarsku kada je EBRD srpskoj privredi predviđala rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) za 2012. od 1,1 posto.Stručnjaci ove finansijske institu su, takođe, procenili da je lane ukupan domaći proizvod (BDP) Srbije porastao za 1,6 odsto, za 0,3 procentna poena niže u odnosu na procenu iz januara ove godine.

Rast srpske privrede od 2,6 odsto u 2013.Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je danas objavila prognozu prema kojoj će Srbija u ovoj godini ostvariti privredni rast od 0,1 posto, a 2,6 posto u 2013.

Najnovija prognoza EBRD za ovu godinu snižena je za jedan procentni poen, u odnosu na januarsku kada je EBRD srpskoj privredi predviđala rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) za 2012. od 1,1 posto.

Stručnjaci ove finansijske institucije su, takođe, procenili da je lane ukupan domaći proizvod (BDP) Srbije porastao za 1,6 odsto, za 0,3 procentna poena niže u odnosu na procenu iz januara ove godine. Zemlje jugoistočne Evrope bi, prema prognozi EBRD, ove i sledeće godine trebalo da ostvare privredni rast od jedan odnosno 2,4 odsto, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik